Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Schoonheidsinstituut Belleroos

Permanente make-up

BOEK DEZE BEHANDELING

  • Je wilt er op elk moment van de dag stralend uitzien?
  • Je vindt het moeilijk om je op te maken zonder bril?
  • Je hebt 's morgens te weinig tijd om je op te maken?
  • je bent gevoelig voor allergieën van bepaalde cosmeticaproducten?
  • je hebt een fysieke belemmering waardoor je je niet makkelijk kunt opmaken?
  • je wil geen uitgelopen make-up meer na het sporten, een dagje strand of de sauna?

               Dan is permanente make-up zéker iets voor jou!

Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

Permanente make-up of PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid.

Met een flinterdunne steriele naald wordt met een apparaat een speciaal veilig pigment vlak onder het huidoppervlak aangebracht. 

Anders dan bij tatoeage, wat levenslang zichtbaar blijft en veel harder overkomt, wordt PMU langzaam lichter. Gemiddeld blijft de pigmentatie 1 tot 3 jaar mooi, een opfrissing zorgt ervoor dat de kleuren levendig blijven.

Wat gebeurt er met het pigment in de huid?

Het pigment dat tijdens de behandeling in de opperhuid komt, zal bij het vernieuwen van deze laag verloren gaan. het grootste gedeelte wordt al na 3-4 dagen afgestoten. Men denkt dat het pigment dat tussen de cellen van de lederhuid terechtkomt, kan worden "opgegeten" door de macrofagen (=de opruimers). De resten worden vervolgens via het lymfesysteem afgevoerd. Op deze manier gaat er opnieuw een deel van het pigment verloren. Het pigment word ook in de collagene vezels ondergaan, gezien de doorboring van naald met pigment. Samen met de kleurstoffen van het pigment vormen ze een gekleurd vezelachtig bindweefsel. Dit proces zorgt ervoor dat het pigment voor een deel blijft zitten.  Als gevolg van dit natuurlijk proces is het aangewezen om langs te komen voor een touch-up na een aantal weken. 

Waarom is een touch-up belangrijk?

Meestal is de pigmentatie net na de behandeling iets donkerder dan gewenst. Ongeveer 4 dagen na de pigmentatie zal het kleur lichter worden, hou er rekening mee dat tot 40% van de kleur zal verdwijnen. Doordat de opperhuid, vol met pigmenten, zal afstoten. Na deze afstoting ziet de pigmentatie er weer iets lichter uit. Het is dan wel van groot belang dat de huid de eerste 3 dagen na de behandeling droog blijft.


Is het pijnlijk?

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar goed te verdragen met een van te voren aangebrachte verzachtende crème & met de computergestuurde apparatuur kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden. Een behandeling vlak voor of vlak na de menstruatie kan als iets gevoeliger ervaren worden.


Voor wie is PMU niet geschikt?

  • Indien bloedverdunners genomen worden, best even navragen bij je arts.
  • Tijdens zwangerschap of borstvoeding wordt er geen PMU geplaatst.
  • Bij recente botox of collageen-inspuitingen wordt er ook geen PMU geplaatst.
  • Bij oogoperaties is toestemming nodig van de behandelende arts.

Het verschil met tatoeëren

Bij tatoeage creëert men een nieuwe afbeelding, bedoeld als versiering. Met PMU proberen we de natuurlijke lijnen te herstellen, eventueel te accentueren. 
Een tatoeage wordt echter in het onderhuids bindweefsel (de subcutis) geplaatst en dit is ècht permanent. PMU wordt in de lederhuid geplaatst (in de basaalcellenlaag).
Deze pigmentatie is hierdoor in feite semi-permanent.

Het mooie hieraan is, dat naarmate we ouder worden, onze gelaatstrekken verzachten, het haarpigment verandert en de huid en de ogen veranderen. Jouw PMU kan dus mee evolueren qua vorm en kleur, waardoor je bijvoorbeeld kan overschakelen naar een iets minder harde kleur van eyeliner of wenkbrauw.

Kan ik allergisch reageren op PMU?

Allergische reacties na het plaatsen van PMU komen doorgaans weinig voor. Maar belangrijk om weten is dat ze vaak niet meteen optreden. In ongeveer de helft van de gevallen melden klanten pas na een maand na het aanbrengen van de PMU typische klachten zoals zwelling en jeuk; In een kwart van de gevallen is er zelfs pas na een jaar sprake van een allergische reactie en bij enkele mensen manifesteerde de allergie zich zelfs pas na 7 jaar na het plaatsen van PMU. Het gaat om overdreven reacties van het immuunsysteem op bepaalde onderdelen van de kleurstof of een ander bestanddeel van de inkt.

De allergische reactie geeft symptomen zoals: een opgezette/verheven huid onder de PMU, schilfering, huidknobbels, roodheid, jeuk,...

Onderzoekers stelden vast dat allergische reacties kunnen optreden bij alle soorten en kleuren inkt, maar toch waren er beduidend meer reacties op rode inkt. Indien je twijfelt, kan er altijd een allergietest gedaan worden.

Bij een allergietest worden enkele stipjes pigment onder het huidoppervlak aangebracht vlak achter het oor, of in de haren. Wanneer een allergische reactie na 48u uitblijft, mag u ervan uitgaan da het veilig is om de behandleing te starten.


Het genezingsproces bij PMU

Na de behandeling is het perfect normaal dat het genezingsproces van de huid in verschillende fases verloopt. Hiernaast kan je zien in welke stadia je allemaal terechtkomt. Wel is het belangrijk dat je na 4 - 6 weken opnieuw langskomt voor een touch-up.


Concrete nazorg instructies worden schriftelijk meegegeven met de klant na de behandeling.

OGEN

Infralash onder / boven

175 / 195

Infralash  onder & boven

350

Eyeliner onder / boven

195 / 225

Eyeliner onder & boven

420

Eyeliner onder breed / boven breed

215 / 255

Eyeliner onder breed & boven breed

450

WENKBRAUWEN

Powderbrows met ombré effect

365

Combinatietechniek (fijne lijntjes + schaduw)

385

BESTAANDE PMU BIJWERKEN (eigen werk)

Color boost binnen 1 jaar na plaatsing

- 50%

< 2 jaar

- 35%​

< 3 jaar

- 25%

> 3 jaar

- 10%

Korting procentueel op de op het moment van bijwerking geldende prijzen.


EXTRA

Allergietest

35

Eerste retouche inbegrepen bij behandeling

Binnen de 6/8 weken na de plaatsing.

gratis

Extra retouche

Na 2 retouches binnen de 6 maanden.

50

Korting bij 2 zones op hetzelfde moment

- 5 %

Korting bij 3 zones op hetzelfde moment

- 10 %